Hvad er akupunktur? 

Akupunktur har været kendt og benyttet i Kina i flere tusinde år. Med akupunktur kan man lindre mange symptomer - dels fysiske og dels psykiske. Ved akupunkturbehandling sætter man kroppen i stand til at helbrede sig selv.

Akupunkturen har fået stigende betydning her i landet i løbet af de sidste 40 år. Dansk Medicinsk Selskab for Akupunktur blev stiftet i 1974. Hvis man går på Internettet, findes der mange tusinde artikler, som omhandler akupunktur. Akupunktur er et glimrende supplement til den medicinske behandling, vi har i dag.

Akupunkturen virker bl.a. ved, at man stimulerer de fine perifere nerver, som løber i huden og langs blodkarrene. Disse nerver sender så besked til centralnervesystemet om at reagere. Akupunktur kan på denne måde komme til at påvirke mange af kroppens funktioner: Nervesystemet, hud og muskler, hjerte og blodcirkulation, hormonudskillelse og antistofproduktion.

Det fantastiske ved akupunktur er, at man kan forklare virkningen både på den antikke kinesiske måde og på den moderne naturvidenskabelige måde. Den kinesiske forklaring og diagnostik er bygget op om de gamle kineseres veludviklede iagttagelsesevne suppleret med tunge- og pulsdiagnostik. Den naturvidenskabelige forklaring baserer sig på det perifere nervesystem samt det sympatiske og parasympatiske nervesystem, og man kan neurofysiologisk forklare, hvad der sker, når man aktiverer et akupunkturpunkt. Endvidere kan der i blodprøver ses øgede værdier af forskellige stoffer efter behandling med akupunktur.

 Jeg har valgt at bruge det bedste fra begge måder.